K-CULTURE

Koreaanse lessen

 • Koreaanse taallessen

  Koreaanse taallessen gegeven door Ran Choi

  Onze KAB Koreaanse leraar Ran Choi geeft Koreaanse taallessen, het is online voor individueel of groep. Prijs voor individueel onderwijs is 30 EUR per uur en 25 EUR per uur voor KAB-leden. Prijzen voor groepslessen zijn bespreekbaar. Neem contact op met Ran voor meer informatie: ranana.tablet@gmail.com.

  Ran heeft een facebookgroep voor Koreaanse taalstudenten: Joayo Corée

  Ran a un groupe facebook pour les étudiants en langue coréenne : Joayo Corée


  Gratis zelfstudie

  Je kunt eenvoudig en gratis Koreaans leren in je eigen tempo.

  We raden enkele YouTube-kanalen aan:

  learn korean 365
  https://youtube.com/c/LearnKorean365

  JW Korea TV
  https://youtube.com/channel/UCC1t7I4fGV6QJMVhlfHy1-w

  Kendra
  https://youtube.com/c/KendrasLanguageSchool

  Learn Korean 101
  https://youtube.com/c/koreanclass101

  Talk to me in Korean
  https://youtube.com/c/TalkToMeInKorean2009

  Korean full course
  https://youtube.com/c/KOREANFULLCOURSE

  YoungYoon Korean (dialogue)
  https://youtube.com/@YYKorean

  Zeer goede app om Koreaans te leren die ik aanbeveel: “Kimiko coréen” [app in het Frans] en “TOPIK” (zoek in Play Store of Apple)

  Een uitstekende tool om video’s en K-drama’s met ondertiteling in 2 talen te bekijken: “Language Reactor”

  Dit is een Chrome-vrije extensie (plug-in):

  https://chrome.google.com/webstore/detail/language-reactor/hoombieeljmmljlkjmnheibnpciblicm/related

  Het werkt met Netflix en Youtube

  Wanneer u uw muis op een woord plaatst dat u niet kent, heeft u de vertaling van dit specifieke woord en de video pauzeert automatisch. Beweeg de muis uit en de video gaat verder. Dit is geweldig!


  Global Overseas Adoptees’ Link (G.O.A.’L)

  Koreaanse taalbeurs om in Seoul te studeren (meestal 30-50% korting als je je registreert via GOA’L) https://goal.or.kr/scholarship/

  Wat aanvullende informatie (om geïnteresseerden te helpen, de onderstaande informatie is van toepassing op +/- alle Koreaanse universiteiten):

  • Typisch 10 weken en 200 uur les, 4 uur per dag (wat ze “semester” noemen is eigenlijk een trimester of 3 maanden). Er zijn 6 niveaus (2 beginners, 2 intermediate, 2 advanced), dus in totaal 1,5 jaar, maar je gaat natuurlijk zo ver als je wilt.
  • Normale prijs is +/- 1400 USD per semester (alleen cursus).
  • Tot wel 50% korting, dus super interessant.
  • Korting alleen voor GOA’L leden, dus voor geadopteerden, max voor 2 semesters aan dezelfde universiteit.
  • Taalprogramma’s staan open voor mannen/vrouwen, zelfs op universiteiten voor vrouwen.
  • Het aanvraagproces is administratief vrij moeilijk, dus start het proces op tijd, ik raad je aan om de vereiste documenten te verzamelen nog voordat de aanvraagperiode begint. Als u bijvoorbeeld bent afgestudeerd aan de universiteit, vraagt u om een door uw universiteit ondertekende afstudeerverklaring, dan moet deze worden gelegaliseerd door het regionale ministerie van hoger onderwijs (vereist afspraak), daarna laten apostilleren door het ministerie van Buitenlandse Zaken (vereist afspraak ), laat het dan vertalen in het Engels of Koreaans door door een beëdigd vertaler, en de vertaling moet gelegaliseerd zijn, stuur het dan per post naar de universiteit in Korea. Ze accepteren geen fotokopieën of scans en er kunnen geen documenten per e-mail worden verzonden. Voor een middelbare schooldiploma geldt hetzelfde proces maar dan moet er een apostille worden afgegeven door het Koreaanse consulaat, waarvoor je online een afspraak moet maken, wat soms 1 week kan duren. De totale kosten van de administratieve stappen zijn 100-200 Eur, en voeg 100-200 Eur toe als u een expresbezorging nodig heeft via DHL, Fedex.
  • Als je maar 1 semester (= 10 weken) studeert dan heb je geen visum nodig (Europeanen kunnen tot 90 dagen visumvrij in Korea verblijven), maar voor langere periodes is het aan te raden om een studentenvisum D-4 te hebben. Om dit visum te verkrijgen, moet u zich voor minimaal 2 semesters registreren (en alle semesters vooraf betalen), het is ook noodzakelijk om een certificaat van uw bank te hebben waarin staat dat u minimaal 10.000 USD op uw rekening heeft staan (geen simpele screenshot, het moet zijn ondertekend door de bank en in het Engels).
  • Ben je een geadopteerde, dan kun je een F4 visum aanvragen, wat interessanter is dan de andere visa (studie of werk). Deze is 2 jaar geldig en kan eenvoudig verlengd worden. Je hebt alleen een adoptiecertificaat nodig, een strafbladcontrole (vraag het maar aan je gemeente, geen vertaling nodig), een geldig paspoort (min 6 maanden geldig), een foto, maak dan een afspraak bij het consulaat, het kost minder dan 100 EUR.
  • Deze administratieve complexiteit staat los van de GOA’L-beurs. Dit is over het algemeen het geval voor alle buitenlandse studenten die zich aanmelden bij een Koreaanse universiteit.
  • hoop dat dit helpt, succes!

  Nest Korea

  Meer info: https://www.facebook.com/photo?fbid=642782274517831&set=a.395805255882202


  Wil je aan de slag met Koreaans of je taalvaardigheid verbeteren zonder een deuk in je budget te steken?

  Het National Center for the Rights of the Child (NCRC) biedt samen met de King Sejong Institution Foundation (KSIF) weer gratis cursussen Koreaans aan overzeese geadopteerden die in Korea wonen!

  De aanvrager moet:

  -een visum hebben waarmee ze gedurende de cursus in het land kunnen blijven

  -in staat zijn om minimaal 80% aanwezig te zijn bij de lessen

  Meer informatie:

  https://www.ncrc.or.kr/ncrc_en/na/ntt/selectNttInfo.do?mi=1248&bbsId=1086&nttSn=5096&cataGori=&tabName=

  Aanvraagformulier:

  https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdVeMLP05aEAs…/viewform

  Deadline voor aanmelding is 16 juni (KST).

  Neem voor meer informatie contact op met Lee Hyun-Jin van NCRC

  ☎ 02-6454-8697

  guswls9876@ncrc.or.kr


  #한국어🙋‍♂️Altijd al K-drama’s zonder ondertitels willen kunnen kijken? Of begrijp de tekst van je favoriete K-popnummer? 🙋

  Meld je aan voor de taalcursus Koreaans van het jaar 2023/2024!

  De cursussen lopen van de vijfde week van augustus 2023 tot de tweede week van juni 2024, in totaal 30 lessen, inclusief examens en verschillende Koreaanse culturele ervaringen.

  📌 [ Registratie ] 26 juni – 28 juni, van 18.00 tot 20.00 uur 📌

  ✏️Hoe te registreren: registraties moeten persoonlijk worden gedaan in het Koreaans Cultureel Centrum in Regentschapsstraat 4 Regentschapsstraat, 1000 Brussel.

  ❗️ De plaatsen zijn BEPERKT en wie het eerst komt, het eerst maalt. (Max. 20 studenten per klas.)

  📌 [ Pre-registratie ] 📌

  • Pre-registratie is alleen beschikbaar voor degenen die geslaagd zijn voor de niveautest voor de voorwaarden van 2021/2022 en 2022/2023 met een aanwezigheidspercentage van 70 procent of hoger.
  • Het Koreaans Cultureel Centrum zal half juni individuele e-mails sturen naar degenen die aan deze criteria voldoen. Buiten dit proces accepteren we geen andere lijsten of registraties.

  👉 Voor meer gedetailleerde info (betaling, lesrooster, boeken, enz.) zie: https://brussels.korean-culture.org/…/438/read/123052

  >> update: beginnerscursus was na 30 min al uitverkocht!


  Taalcursus Koreaans voor geadopteerden die in Korea wonen – herfst 2023

  https://www.facebook.com/100011556889126/posts/pfbid0ARycHvz2573x732VFAq6rTCrXUfX2VPKshouqEZWxisiqYJjfmy7EBiyqtQbWdz3l/


  Koreaanse taalles in Waterloo elke zaterdag (4 uur)


Koreaans eten

 • K-Food
  Website met authentieke recepten: https://kimchimari.com/recipe-index/ Wat zijn volgens chef Sang Hoon Degeimbre de beste Koreaanse restaurants in België? [Artikel in het Frans] 👉Anju, Maru, Iyagi, Table d’Ho, Mokja 5 restaurants waar je Koreaans kunt eten in Brussel [Artikel in het Frans] 👉Itaewon, Bap&Dak, Nom Pow, Maru, Iyagi WAAR ETEN KOREAANS IN BRUSSEL? [Artikel in het …

Koreaanse film & K-drama

 • Film & K-dramas
  Film “Retour à Séoul” Synopsis: In een opwelling keert de 25-jarige Freddie voor het eerst terug naar Zuid-Korea, waar ze geboren is. De jonge vrouw gaat vol vuur op zoek naar haar afkomst in dit land dat haar vreemd is, waardoor haar leven nieuwe en onverwachte wendingen krijgt. Vrijgegeven: 8 februari 2023 Interview van de …

Muziek & K-pop

 • Musiek
  Top 10 musiek in Korea: http://world.kbs.co.kr/service/musictop10.htm?lang=f&start_year=2022&rank_date=2022-07-10 [Arirang Special] Song So Hee (송소희), ‘Arirang Alone (홀로 아리랑)’ Feel the Rhythm of KOREA: SEOUL

Cultuur

 • Koreaanse cultuur
  [pdf doc in het frans] Overzeese geadopteerde kinderen keerden terug als kunstenaars… Tentoonstelling ‘Homeland’ door Kimura Byol Lemoine, op 13 april 2023 Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van adoptie in het buitenland zullen internationale geadopteerden een maand lang hun thuisland bezoeken en een kunsttentoonstelling houden in de Nationale Assemblee en Insa-dong. De Arts and …
 • K-cultuur
  ArirangTV livestream 24u/24u U kunt hier Arirang TV kijken: Arirang TV Korean Cultural Center Brussels: https://www.facebook.com/koreanculturalcenterbrussels/ “Cet arbuste à floraison hivernale” Koreaanse poëzie [In het Frans]: http://world.kbs.co.kr/service/contents_view.htm?lang=f&menu_cate=culture&id=&board_seq=434494&page=1&board_code= Gedicht door Caro Line [in het frans]  🌸  🌸  🌸 , link to her Facebook page Visit Korea: https://vr.visitkorea.or.kr/

Reizen